Insula Brač, cu aproximativ 13 mii de locuitori şi o suprafaţă de 395 km² este a treia ca mărime din arhipelagul dalmat şi cea mai înaltă datorită vârfului Vidova Gora cu cei 778 m. Situat la sud de Omiš şi la vest de Split, insula Brač este renumit pentru podgoriile, măslinii şi marmura albă – folosită şi la construcția Casei Albe – provenită din zăcămintele semnificative de marmură şi calcar, la exploatarea cărora se bazează economia locală pe lângă turism.

Insula Brač oferă posibilitate de recreare și distracţie. Descoperirea moştenirii culturale şi arhitecturale ale insulei, scăldatul în razele soarelui adriatic şi în apele clare ale mării sunt programe de vacanţă care aici, pe insula Brač, pot fi încadrate în excursie. Doritorii de mai multă distracţie sau de programe captivante, pot experimenta viața de noapte, orașul Bol le oferă şi această variantă de petrecere a vacanței. Doriți să aflaţi cum va fi vremea pe insula Brač în timpul vacanței? Prognoza meteo Croația.

Supetar

portul supetar insula bracSupetar este centrul administrativ, turistic şi economic al insulei Brač. Cu cei 3500 de locuitori, oraşul este localitatea cea mai dens populată de pe insulă şi cea mai populară destinaţie turistică din regiune cu multe obiective turistice. În oraş se simte atmosfera mediteraneană, datorită în principiu măslinilor şi viţelor de vie din apropiere. În ceea ce priveşte infrastructura, există curse regulate de autobuz către Bol, oraş renumit pentru ştrandul Zlatni Rat.

Drumul din Supetar până în Bol durează aproximativ 45 minute pe o rută extrem de emoţionantă, urcând munţii pe o serpentină şi apoi coborând iarăşi la nivelul mării, în Bol. De asemenea, există şi mai multe curse de vapoare spre Split. Litoralul aici este stâncos şi pietros, nu este recomandat scăldatul fără încălţăminte adecvată.

Biserica Bună Vestire Maria – Supetar

Biserica parohială Bună Vestire Maria a fost construită în secolul al 18-lea. Biserica este înconjurată de clădiri religioase uimitoare, ca Leroj – turnul cu ceas şi muzeul bisericii.

Vidova Gora

Vidova Gora este cel mai înalt vârf de munte din regiunea adriatică, având 778 m de înălţime. Vârful este accesibil pe jos pe calea marcată sau pe drumul public cu maşina sau transport în comun. Drumul spre vârf este cca. 9 km, dar turiştii aventuroşi pot să se odihnească în restaurantul de pe vârf.

În vreme bună priveliştea de pe vârf este fabuloasă: se pot vedea toate insulele dalmate şi ştrandul Zlatni Rat. Un fapt interesant legat de insulă este, că fiul lui Winston Churchill aici a încetat din viaţă în timpul celui de Al Doilea Război Mondial când ajutase soldaţii localnici.

 

tip  10 ponturi pentru a rezerva o cazare ieftină în Croația

 

cazare supetar insula brac croatia

Căutați cazare în Supetar?

Aici vă așteaptă peste 150 de apartamente, pensiuni și case de vacanță la prețuri discount.

 

Bol

Oraşul Bol este destinaţia ideală pentru cei care iubesc petrecerile şi localităţile moderne. Plajele pietroase şi nisipoase locale, unele chiar de 10 km de lungime, sunt populare mai ales în rândul turiştilor tineri. Clădirile specifice construite din piatră, străzile înguste şi plantaţiile de măsline din apropiere creează o atmosferă mediteraneană de vis. Cluburile de aici sunt cele mai prestigioase de pe insulă. Există posibilităţi de petrecere şi ziua, fiindcă aici se pot practica sporturi extreme fel de fel, atât acvatice cât şi terestre.

 

Paja Zlatni Rat

insula brac croatia orasul bol strand plajaŞtrandul Zlatni Rat – Capul sau cornul de aur – cu apa pură de cristal, este o porţiune de pământ având forma de corn care intră în canalul Hvar unde curenţii adriatici relativ puternici schimbă forma litoralului de la o zi la alta. Litoralul este pietros şi stâncos, înconjurat de pinuri maritime.

De a lungul coastei există mai multe golfuri stâncoase, refugii ideale pentru cei care nu preferă să petreacă sejurul în preajma altor turişti. Pentru cei care preferă ștrandurile cu nisip am pregătit și topul plajelor cu nisip din Croația.

Zlatni Rat este accesabil cu barca cu motor din Bol pe mare sau pe jos, plimbând pe coastă aproximativ 15 minute.

Peştera zmeilor

Zmajeva špilja – Peştera zmeilor – se află în apropierea satului Murvica, aflat la 7 km de Bol. Atracţia turistică de astăzi în secolul al 15-lea era mănăstire decorată cu reliefuri variate, printre care şi un zmeu, de unde şi numele peşterii. Savanţii nu pot explica semnificaţia reliefurilor, dar acestea sunt posibile dovezi a prezenţei păgânilor în sat.

Pučišća

Pučišća este al doilea aşezare ca mărime de pe insula Brač. De aici provine faimoasa marmură albă folosită şi la construcţia Casei Albe. Golful oraşului este liniştit, staţiune perfectă pentru o recreare liniştită. Obiectivele turistice locale sunt sculpturi de piatră ale localnicilor care întâmpină turiştii la fiecare pas, iar se găseşte aici şi cea mai veche dovadă a scrierii croate din 1184 – Povaljska listina.

Sutivan

Sutivan este o mică comună pe insula Brač, aflat la 13 km de Split şi la 7 km de Supetar. Bastionul veneţian din secolul al 15-lea ne primeşte în port. Locuitorii comunei deţin livezi de mandarine, plantaţii de măsline şi podgorii, astfel plaiul mediteranean însorit în apropierea mării este colorat de portocaliul mandarinelor şi culorile viţei de vie. Străzile şi parcurile cu palmieri sunt perfecte pentru plimbări.

Cazare pe insula Brač: apartamente, camere și case de vacanță

Apartamente cazare pe insula Brac Camere de inchiriat pe insula Brac Case de vacanta pe insula Brac Garsoniere cazare pe insula Brac

 

Pentru o vacanță de vară în Croația, vizitați insula Brač! Nu veți regreta.

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă