Imagini din Croația

La 5 km de Mali Lošinj, Veli Lošinj este un sătuţ de pescari cu 900 de locuitori. În timpul Monarhiei Austro-Ungare, localitatea era centru balnear.

Mali Lošinj este cel mai mare centru turistic de pe Insula Lošinj, cu multe posibilităţi de cazare începând de hoteluri prestigioase la case şi vile liniştite. Voiajorii pot practica aici diverse sporturi terestre şi acvatice în timpul vacanței.

Situat la sud de Omiš şi la vest de Split, insula Brač este renumit pentru podgoriile, măslinii şi marmura albă. Turiștii care vizitează insula Brač au nenumărate posibilități de recreare și distracţie.

În Croația scufundarea cu aer comprimat cu scop turistic şi recreativ este permis la maxim 40 m adâncime. Scafandri pot observa paradisul subacvatic de vis. Turiștii aflați în vacanță pot încerca pe lângă o varietate de sporturi nautice şi vânătoarea subacvatică. În rezervaţii marine sau în zone protejate scufundarea se face conform regulamentelor proprii ale entităţilor în cauză.

În diferitele regiuni ale Croaţiei există diferite specialităţi culinare. Mâncărurile cu carne, cu mirodenii înmiresmate sunt tipice ţinutului central şi estic, pe când pe litoral şi în partea sudică a ţării se simte accentuat influenţa mediteraneană, meniurile restaurantelor din zona aceasta fiind dominate de preparate variate din fructe de mare, scoici, peşte, salate mediteraneene şi paste făinoase.

Makarska, situat pe litoralul adriatic croat are ce să ofere pentru fiecare generaţie şi categorie de călător. Tinerii, care doresc să experimenteze petrecerile au de ales dintre trei cluburi, numeroase baruri şi cafenele. Cei care au un stil de viaţă sănătos, pot practica diferite sporturi acvatice. Iar drumeţiile pe plaiurile montane ale muntelui Biokovo, evadarea în aerul curat, oferă recreare fizică şi sufletească.

Omis Croatia

Omiš oferă aventuri de neuitat şi distracţie de vis practicând sau experimentând sporturi ca raftingul sau kayaking pe apele albe ale râului Cetina. Resaturatele cu atmosferă plăcută oferă mâncăruri tradiţionale la preţuri avantajoase. Salatele cu fructe de mare, platourile rustice însoţite de vinuri croate îi lasă gura apă turiştilor.

Promenada din Split Croația

Split este o destinație ideală a turiștilor care doresc să încerce turismul din Croația. Orașul oferă o vacanță frumoasă și fermecătoare în minunata Croație. Cu străzile înguste ale centrului istoric și aleile largi mereu pline de viață, orașul Split are poate cea mai mediteraneană și efervescentă atmosferă din Croația.