De ce să facem o excursie cu velierul în Croaţia?

În primul rând libertatea de alegere ale escalelor este un avantaj a croazierei. Prin urmare, putem decide în ce programe dorim să participăm, deci nu există itinerar stabilit, activităţi incomode, nedorite şi obiective turistice deja cunoscute. Practic, pe o ambarcaţiune bine aleasă vacanţa mediterană devine aventură personală şi distracţie fără bariere.

croaziera concediul pe un velier in CroatiaFie yaht fie barcă cu pânze, orice barcă cu sau fără călători cu experienţă în sailing este modalitate perfectă de experimentare a Adriei pentru familii, pentru cei cu gaşca sau cei singuratici. Golfurile izolate liniştite şi satele de pescari vor oferi o recuperare psihică şi fizică celor care vor să evadeze din jungla urbană. Croaziera croată completată cu snorkeling sau vânătoare subacvatică pe diferite circuite oferă aventură de neuitat.

Turiştii care doresc să experimenteze viaţa de noapte croată, sau vor să aibă parte de experienţe mai captivante se pot distra în discoteci, ştranduri, dar concertele şi festivalurile le va oferi petreceri grozave.

 

Excursie cu velierul în Croația – distracţie şi libertate

Sailingul este vibrant, fermecător şi extrem de interesant. Putem să îl concepem ca sport sau activitate de vacanţă, este ceva excepţional destinat oamenilor speciali, pasionaţi de mare. „Pasiunile sunt vânturile care umflă pânzele corabiei; uneori o scufundă, dar fără ele corabia n-ar putea merge." – zice Voltaire.

Pentru romantici ce ar fi o locaţie mai potrivită pentru petrecerea vacanţei decât un yaht cu vele albe, care legănă paşnic pe marea sclipitoare, în braţele iubitului cu un pahar de vin. Adormind sub cerul înstelat la cântecul delfinilor după o plimbare exhaustivă pe străzile pietruite este ceva ce numai acest mediu mediterenean poate să ofere.

Sailing în Croaţia – o vacanță low cost

În al doilea rând este foarte avantajos din punct de vedere financiar vacanţa pe un sailboat. Plata unei sume pentru închirierea velierului întruneşte cazarea şi mijlocul de transport cu consum de combustibil relativ convenabil. În cadrul unei navigări costiere putem contempla insulele croate, golfuri încă necucerite de alţi turişti, locuri unde cu alt mijloc nu am putea să ajungem.

Yacht charter Croaţia

Yahting pentru scafandri pasionaţi

kids snorkeling in the Adriatic seaNu numai cei pasionaţi de snorkeling, ci şi conducătorii renumiţi de ambarcaţiune de agrement au declarat arhipelagul croat a fi cea mai fabuloasă şi impresionantă din lume. Conform publicaţiei Oficiului Național de Turism al Croației există 1244 de insule în jurul ţării. Într-adevăr probabil nici croaţii nu ştiu exact câte insule aparţin arhipelagului. Datorită „mamei natură", insulele sunt împrăştiate ca vizitarea lor să fie o aventură fermecătore.

Apa mării adriatice este cea mai pură dintre toate apele Europei. Adâncimea medie a mării este de 173 metri, oferind adăpost pentru mai mult de 576 specii de peşti. Scafandri amatori şi experimentaţi pot observa paradisul subacvatic şi pot încerca pe lângă o varietate de sporturi nautice şi vânătoarea subacvatică şi pescuitul.

Croazieră în Croația - o aventură culturală şi culinară

Croaţia surprinde turiştii aflând la o plimbare pe mare şi din punct de vedere geografic, deoarece coasta nordică diferă de cea sudică. La nord insulele se situează mai aproape între ele şi de litoral. Aici există mai multe porturi. Bucătăria în zona acesta este mai variată şi mai înmiresmată, cultura şi obiceiurile oamenilor indigeni purtând amprenta mediteraneană. Dacă în cadrul unei excursii pe mare ancorăm într-un port, oraşul va avea atmosferă sincretică din perioada renaşterii.

În partea sudică a Dalmaţiei distanţa între insule sunt mai mari. Porturile maritime sunt departe una de cealaltă, făcând posibil o călătorie mai lungă şi contemplarea în ansamblu a insulelor de la o distanţă mai mare. Se simte aici vântul Mistral rece şi uscat, marea este mai agitată, fiind perfect pentru practicarea sailingului aventuros. Viaţa socială şi culturală aici este mai efervescentă, şi zona este plin cu localuri cu atmosferă plăcută şi servire ireproşabilă.

Echipa, igotravel.ro

Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă