Makarska, situat pe litoralul adriatic croat, între peninsulele Sveti Petra şi Osejave, este centrul rivierei. Fiind înconjurat de alte oraşe cu ştranduri simpatice, ca Baška Voda, Gradac şi altele, este un centru turistic foarte popular. Pentru cei care cunosc deja regiunea, sau au fost deja în vacanţă în Dalmaţia, o altă specificare a locaţiei ar fi: Makaraska se află la 30 de km de Omiš şi la 60 de km de Split. Oraşul este renumit şi pentru muntele Biokovo, pe poalele căruia se află o porţiune a oraşului.

Centrul vechi cu străduţele înguste, pieţele de flori şi fructe, aleile cu palmieri şi litoralul acoperit cu pietriș alb împreună cu stilul de viaţă mediteranean şi soarele creează atmosfera perfectă pentru un sejur odihnitor, iar, cum zice şi lingvistul Lazăr Șăineanu, „eterul și cu marea unesc azurul lor bol".

makarska riviera croatia holidayMakarska are ce să ofere pentru fiecare generaţie şi categorie de călător. Tinerii, care doresc să experimenteze petrecerile au de ales dintre trei cluburi, numeroase baruri şi cafenele. Cei care au un stil de viaţă sănătos, pot practica atât sporturi terestre căt şi sporturi acvatice. Drumeţiile pe plaiurile montane ale muntelui Biokovo, evadarea în aerul curat şi vegetaţia interesantă între stânci, oferă recreare fizică şi sufletească. Privileştea este şi mai fabuloasă, cei care iubesc sporturile extreme pot participa la drumeţii, înălţimea muntelui este ideal pentru alpinism. Pentru cei care preferă evenimentele mondene, Makaraska găzduieşte în iulie şi august programe culturale, festivaluri de teatru şi muzică.

 

tip  10 ponturi pentru a rezerva o cazare ieftină în Croația

 

Cazare în Makaraska: apartamente, camere și case de vacanță

În Makaraska stau la dispoziţia turiştilor multe hoteluri, aprtamente şi campinguri. În funcţie de posibilităţi financiare, fiecare îşi poate găsi soluţia perfectă pentru un sejur de neuitat. Se pot rezerva şi case de vacanță, aşadar, cine preferă mai multă soare, are posibilitatea să stea mai aproape de mare.

Alegeți dintre cele mai bune oferte de cazare de pe riviera Makarska

 

Ştranduri în Makaraska

summer vacation makarska croatiaŞtrandurile din Makarska sunt în mare parte pietroase cu apă care are o nuanţă albastră frumoasă şi este pură. Majoritatea plajelor este bine dotat şi modern. Cei care nu doresc să se bronzeze, pot ascunde de soarele dalmaţian în umbra pădurilor de pin. În Makarska ceea ce înconjoară turistul în această zonă a rivierei este natură pură şi bine protejată. Ştrandurile nudiste şi plajele din apropiere, care nu sunt centre turistice, pot fi alternativă pentru cei interesaţi. Citiți și topul plajelor din Croația.

Obiective turistice în Makarska

Oraşul dalmaţian oferă multe obiective turistice de văzut pentru fiecare generaţie şi categorie de călător.

Muzeul de malacologie Makarska

Muzeul de Malacologie din Makarska a fost fondat de un preot în 1963 în subsolul unei mănăstiri franciscane, unde se află şi astăzi. În muzeu sunt expuse aproximativ 3000 de specii de scoici şi melci provenite mai ales din Marea Adriatică, fiind astfel cel mai mare muzeu de acest fel din zonă. Locaţia merită şi ea de văzut, dar pe lângă moluşte, sunt expuse şi specii ale faunei munţilor Biokovo.

Biserica Sf. Marcu Makarska

Biserica Sf. Marcu se află pe piaţa Kačić, în centrul oraşului Makaraska. Construcţiile au început abia în 1766, dar nu s-au finalizat nici până acum. Pe piaţa Kačić se află şi statuia călugărului franciscan Andrija Kačić Miošić, filozof şi scriitor croat, creat de faimosul sculptor croat Ivan Rendić. Lângă biserică se situeză o fântână veneţienă din 1755.

Muntele Biokovo

muntele biokovo makarska croatiaMuntele Biokovo este cel mai înalt munte din Dalmaţia şi al doilea din Croaţia. Face parte dintr-un lanţ muntos, se află între râurile Cetina şi Neretva. Cel mai înalt vârf al muntelui, vârful Sveti Jura de 1762 m, este accesibil cu mijloace de trensport comun din Makaraska. Excursia durează aproximativ 5 ore şi 30 de minute, ori pe traseul Makarska - Tucepi - Staza - Sveti Jure cu autovehicul aproximativ o oră. Pe Biokovo clima este continentală cu influenţe meaditerane, astfel vegetaţia este variată şi interesantă. Fauna este, la fel, diversă. Pe Biokovo trăiesc vulpi şi mufloni sălbatici. Sunteţi curioşi să aflaţi cum va fi vremea pe riviera Makarska? Starea vremii în Croația.

Pe Biokovo există numeroase peşteri. De pe vârf privileştea este fabuloasă, în vreme bună se văd insulele dalmate, litoralul Dalmaţiei, oraşul Makaraska cu golfurile şi casele şi, bineînţeles, marea. Se mai întâmlă, că în vreme însorită se vede şi vârful muntelui italian Monte Gargano, aflat la 253 de km. Este de notat, că vremea pe munte este imprevizibilă şi schimbătore, deci pentru ca excursia să fie şi distracţie, trebuie neapărat aveţi la dumneavoastră băutură, mâncare, o hartă bună şi o pelerină de ploaie. Aşezările vechi de pe Biokovo şi Gradina Botanică – Kotisina, care gazduieste o varietate de specii de plante endemice, trebuie vizitate.

Makaraska este destinaţia turistică cea mai bună pentru o experienţă excepţională şi complexă. Pentru o vacanță de neuitat în Croația, vizitați Makarska!

Nu rata ocazia, rezervă o cazare ieftină în Makarska acum!

Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă