house in omis croatia SvMiholiv churchOmiš, cu 15 de mii de locuitori, aflat la jumătatea drumului între Split (la 25 de km) şi Makaraska (la 38 de km) este destinaţia perfectă pentru a petrece un concediu recreativ în canionul râului Cetina, unul dintre cei mai frumoşi râuri din Croaţia.

Portul maritim Omiš oferă aventuri de neuitat şi distracţie de vis practicând sau experimentând sporturi ca raftingul sau kayaking pe apele albe ale râului Cetina. Cei care doresc să participe la o excursie cu vaporul, râul le oferă şi această posibilitate.

Apa râului este atât de pură, încât nu numai se văd pietrele pe fund în cadrul unei scufundări, ci şi râul alimenteză cu apă potabilă o mare parte a Dalmaţiei.

Defileul râului cu stâncile abrupte sunt potrivite pentru alpinism şi formaţiunile naturale creează un peisaj de mirat în cadrul unei drumeţii.

Obiective turistice în Omiš

Oraşul mediteranean, aflat în zona estuarului râului Cetina, oferă multe obiective turistice de văzut pentru vizitatori. Atracţiile turistice chiar încep cu resaturatele cu atmosferă plăcută pe străzile înguste din Omiš. Terasele oferă mâncăruri tradiţionale croate la preţuri avantajoase. Salatele cu fructe de mare, platourile rustice însoţite de vinuri croate îi lasă gura apă turiştilor după o masă delicioasă.

Omis croatia restaurantMeniurile sunt multilingve, dovedind profesionalismul restaurantelor. Personalul localurilor este bine pregătit în ceea ce priveşte prezentarea ingredientelor chiar şi în mai multe limbi europene. Politeţea şi pregătirea lingvistică sunt, astfel, evidente într-o unitate de alimetaţie din Omiš.

În centrul vechi a oraşului se află piaţa agroalimentară şi piaţa de peşte unde se pot cumpăra fructe, legume, peşti şi produse de pescuit proaspete. Trecând de piaţă, se găsesc vânzători ambulanţi care oferă articole de plajă pentru o distracţie de neuitat la ştrand: colaci, saltele, papuci, mingi de plajă, ochelari subacvatici şi altele.

În ceea ce priveşte obiectivele turistice culturale, Omiš oferă o serie de programe estivale. Oraşul găzduieşte festivalul dalmat de cor, numit „Festival dalmatinskih klapa" care oferă o ochire în muzica tradiţională dalmată şi Festivalul de vară din Omiš, unde doritorii pot participa la concerte. Voiajorii cu spirit aventuros pot participa la triatlonul din Omiš, la competiţii de înot şi la „noaptea piraţilor" organizat în canionul râului Cetina.

 

tip  10 ponturi pentru a rezerva o cazare ieftină în Croația

 

Cazare în Omis: apartamente, camere și case de vacanță

În Omiš stau la dispoziţia turiştilor multe hoteluri, case de vacanță, aprtamente şi campinguri. În funcţie de posibilităţi financiare, fiecare îşi poate găsi soluţia perfectă pentru un sejur de neuitat în Croația. Se pot rezerva şi vile, aşadar, cine preferă mai multă soare, are posibilitatea să stea mai aproape de mare.

 

Obiective arhitecturale în Omiš

beautiful view Omis CroatiaUrcând câteva scări înguste ajungem la Cetatea Mirabella cu o privileşte de paradis. Cetatea are patru etaje, ultimul fiind un etaj deschis, de unde se vede estuarul râului Cetina şi oraşul în întregime.

Cetatea Starigrad este şi ea o adevărată comoară a regiunii, fiind construit în secolul al 15-lea cu scop de apărare împotriva turcilor. Obiectivul este accesibil cu maşina (până Baučića) şi mergând pe jos circa 25 de minute pe calea marcată.

În Omiš există 8 biserici. Cea mai renumită este biserica Sv. Miholiv (Sf. Mihai), construit în perioada 1720-1724. Cea mai veche însă a fost construit în secolul al 10-lea, biserica Sv. Petar (Sf. Petru).

Ştrandurile din Omiš

Velika Plaza Omis CroatiaŞtrandul principal al oraşului, Velika Plaza (ştrand mare), se află la estuarul râului Cetina. Plaja nisipoasă se află în centrul oraşului Punta pe o lungime de 700 metri din coasta mării Adriatice. Este foarte popular, nu numai în jurul croatelor, ci şi în jurul turiştilor străini. Posibilitatea de a juca volei sau fotbal, surfing şi practicarea altor sporturi completează înotul în marea Adriatică.

Apa mării pe această coastă se adânceşte gradat, fiind astfel o staţiune potrivită familiilor cu copii mici. Pentru bronzare mai confortabilă, la ştrand se pot închiria fotolii de plajă sau umbrele de plajă pentru protecţia de soarele mediteranean. Doriți să aflaţi cum va fi vremea în Omiš? Prognoza meteo o puteți afla aici.

La câţiva metri de centrul oraşului Omiš, la 10 minute de plimbare, se află ştrandurile Slavinj şi Brzet. Prima este un ştrand mic şi pietros. Ultima, tot pietroasă, are o lungime de 400 metri şi este cel mai cunoscut ştrand din Omiš. Cafenelele şi restaurantele locale colorează timpul petrecut acolo.

Cei care nu intenţionează să viziteze exact oraşul Omiš, vor fi şi ei impresionaţi de Riviera Omiš cu o lungime de 25 de km. Numeroasele plaje nisipoase şi localităţile prietenoase ca Čelina Zavode, Duce, Lokva Rogoznica, Marušići, Medici, Mimice, Nemira, Pisak, Ruskamen, Stanici aşteptă turiştii dornici să petreacă un sejur mediteran de neuitat. Ştrandurile de pe Riviera Omiš sunt întotdeauna reaprovizionate cu nisip proaspăt de râul Cetina. Cel mai popular ştrand nisipos al Rivierei, aflat în oraşul Duca, are o lungime de 4000 de metri. Cei care vin cu copii mici pot vizita staţiunea din Dugi Rat sau să consulte lista ștrandurilor cu nisip din Croația.

Pe parcursul excursiilor pe valea râului Cetina, trebuie vizitate cascadele Radmanove Mlinice şi Gubavica (Velika şi Mala Gubavica).

Turiştii care doresc să experimenteze viaţa de noapte croată, sau vor să aibă parte de experienţe mai captivante pot vizita Makarska.

Nu rata ocazia, rezervă o cazare ieftină în Omis acum!

Introduceți o destinație ↓ și apăsați butonul căutare

Booking.com

Evaluare utilizator: 4 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță inactivă